Compartir en Facebook Compartir en Twitter Compartir en Linkedin Compartir en Google+ Compartir en Whatsapp
Àrea Restringida
Twitter ACDI
II Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya
Associa

Notícies

El nostre condol per la mort del Carles Capdevila, el periodista que escoltava les infermeres

Font: ACDI // 02.06.2017

Aquest dijous ha mort a Barcelona el periodista Carles Capdevila, víctima d’un càncer contra el qual lluitava feia gairebé dos anys,

Durant els darrers anys, el director fundador del Diari Ara ha contribuït a donar visibilitat a la feina de les infermeres i infermers a través de la seva columna d’opinió al mateix diari.  

Va ser guardonat per l’article ´ Cada nit és el Dia Mundial de la Infermeria´, publicat el 12 de maig de 2016, amb el premi Investén al millor professional de premsa escrita per la difusió de la professió infermera. Un guardó concedit pel Ministeri d’Economia.

En aquest article, Capdevila demanava un canvi en la medicina actual: “té el repte d’humanitzar-se, de comunicar millor amb el pacient, de ser més empàtica, ser integral i posar el malalt al centre”. I per aconseguir-ho, Capdevelia demanava que caldria apoderar als professionals infermers.

El periodista va admetre que va haver d’estar malalt, i rebre l’atenció durant setze mesos de les infermeres, per “valorar aquest col·lectiu que ignorem i a voltes fins i tot menyspreem fins que el coneixem”. I les va animar a seguir “liderant la humanització de la medicina” des d’una visió integral de la persona.

El mateix any, també va ser guardonat pel  Premi Nacional de Comunicació que atorga el Govern.

Des de l’Associació Catalana Direccions Infermeres volem agrair la seva tasca per donar visibilitat i reconèixer la nostra professió. Moltes gràcies, Carles.

ACDI: C/ Galileo, 303-305. 08028 Barcelona. Espanya  |  secretaria@acdi.cat - juntadirectiva@acdi.cat  |  tel.: +34 902 190 848 - Fax: +34 902 190 850
Desenvolupament Web: GRUPO FERPUSER