Presentació

Commemoració del 200è aniversari del naixement de Florence Nightingale

Després de l’aturada obligada per fer front a la pandèmia, l’ACDI recupera progressi- vament la seva activitat habitual.

Aquesta situació d’excepcionalitat ens obliga a adaptar-nos a una nova realitat i per aquest motiu, us fem avinent que el proper dilluns 19 d’octubre de 17:30 h a 19:30 h, organitzem una jornada online en Commemoració del 200è aniversari del naixe- ment de Florence Nightingale.

L’OMS dedica l’any 2020 a les infermeres, amb la campanya Nursing Now, coincidint amb els 200 anys del naixement de Florence Nightingale; un fet que ha de posar en valor la feina de les infermeres.

L’ACDI vol rendir homenatge a la precursora de la infermeria professional moderna or- ganitzant una jornada de commemoració, però també de debat i presa de consciència sobre la sostenibilitat del sistema de salut.

Seran necessàries més infermeres per atendre en el futur pròxim a milions de perso- nes fràgils i en situacions cròniques complexes, però com ho farem? Què podem apor- tar les infermeres per fer front aquesta situació? Quin paper juguem les direccions i els comandaments infermers en aquest canvi?

Ens acompanyaran professionals destacats en l’àmbit de la salut i al finalitzar, propo- sem un espai de debat i intercanvi d’idees obert a tots els participants.

 

En definitiva, volem debat entre tots els que formeu part d’aquesta jornada i fer visible una vegada més el nostre potencial.

Us hi esperem a tots i a totes!

 

 

Margarita Esteve Ortega

Presidenta Associació Catalana de Direccions Infermeres